Texels Kookboek - Whisky truffels

Ingrediënten
125 gr melkchocolade 30 gr roomboter 2 eidooiers 2 eetlepels poedersuiker
Geraspte schil van 1 sinaasappel 2 theelepels whisky 2 theelepels bittere sinaasappelmarmelade Cacaopoeder

Hulpmiddelen
kom pan bakpapier of marmeren plaat

Voorbereiding

Bereiding

Een kom in een pan met kokend water zetten (au bain marie). De chocolade boven de kom in stukjes breken, de boter toevoegen en de chocolade laten smelten. 1 voor 1 de eidooiers en de poedersuiker erdoor roeren. Tevens de sinasappelschil, whisky en sinasappelmarmelade erdoor roeren.

Het mengsel 2 uur in de koelkast laten opstijven, ovale truffels ervan rollen en door de cacao wentelen .
Circa 16 balletjes vormen en koel bewaren.

Serveertip

Soort gerecht: Aantal personen: Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!